Opinnot

Niko E. Valdemar Lauhkonen on suomalainen taidemaalari. Valdemar syntyi Elimäellä 1986. Suoritettuaan ylioppilastutkinnon Elimäen lukiossa 2005 taiteilija muutti Tampereelle opiskelemaan arkkitehtuuria. Kolmen vuoden opiskelun jälkeen intohimo realistista taidemaalausta kohtaan muutti hänen opintojensa suunnan. Yliopiston käytävällä olleesta hyllystä löytynyt Repin-instituutin esite sinetöi taitelijan kohtalon. Repin-instituutti - klassisen taiteen opetusta Suomessa - sinne hänen oli päästävä opiskelemaan!

Repin-instituutissa painoarvo on muodon kuvaamisessa.

Repin-instituutti, Kotka, 2010 - 2012

Pietarin taideakatemia on Venäjän arvostetuin ja merkittävin kuvataiteen oppilaitos. Klassisen kuvataiteen opetuksessa Pietarin taideakatemia on harvinaisuus koko maailmassa. Vastaavaa yhtenäistä klassisen kuvataiteen opetuskokonaisuutta ei katkeamattomana ole säilynyt missään muualla. Tutustu Pietarin taideakatemian sivuihin: http://www.artsacademy.ru (sivut ovat venäjänkieliset) ja Kotkan Repin-instituutin sivuihin: http://www.repininstituutti.fi

Repin-instituutti Kotkassa keskittyy klassisen maalaustaiteen opetukseen Pietarin taideakatemian professorien ja pedagogien johdolla. Repin-instituutin opetusohjelma perustuu Pietarin taideakatemian opetusohjelmaan. Se tarjoaa seuraavat kurssit: maiseman piirustus ja maalaus, asetelman piirustus ja maalaus, plastinen anatomia, kipsivalujen piirustus ja maalaus, motokuvan ja ihmisfiguurin piirustus ja maalaus sekä perspektiivi ja sommittelu. Repin-instituutti painottaa muodon kuvaamista.

Koulu tuki opiskelijoitaan (opisklelijoiden toiveesta)

tarjoamalla mahdollisuuden saada myös erillistä värioppikoulutusta ja markkinointi-instituutin yrittäjävalmennusta.

The Florence Academy of Art 2012 - 2015

Repin-instituutissa opiskellessaan taiteilija ymmärsi, että hänen on haettava jatkokoulutusta ulkomailta, jos hän haluaa menestyä realistisena kuvataiteilijana. Suomalaisissa yliopistoissa ja akatemioissa ei ole tarjolla realistiseen taiteeseen suuntautuvaa opetusohjelmaa, joten alkoi perehtyminen ulkomaisten akatemioiden toimintaan. Vaihtoehtoina olivat niin Pietarin kuin Firenzenkin taideakatemiat.

Valdemar päätyi hakemaan The Florence Academy of Art -taideakatemiaan, jossa opetusohjelma on samankaltainen kuin Repin-instituutissa. FAA:ssa opetusohjelma alkaa intensiivisellä piirustuskurssilla, jolla opiskelijat harjoittelevat piirtämään valoa. Barque-kopiot, figuurin piirustus ja kipsimallien piirustus sekä ihmisen anatomia kuuluvat ensimmäiseen opintovuoteen.

The Florence Academy of Art painottaa valon kuvaamista.

Perusopintojen jälkeen alkaa  kaksivuotinen maalausohjelma, jossa jatketaan samaa periaatetta kuin piirustusohjelmassa eli harjoitellaan kipsivalujen maalausta, asetelmamaalausta ja figuurin maalausta. Metodi perustuu sight-size-menetelmään, jossa kangas on maalattavan aiheen vieressä, ja oman työn ja mallin vertailu tehostuu. Painoarvo on realistisilla tummuusasteilla ja realistisella piirustuksella. Opittava paletti on samanlainen kuin Velasques'lla aikoinaan! Lisää the Florence Academy of Artista voit lukea täältä: http://www.florenceacademyofart.com (sivustot ovat englanninkieliset).

Valdemar oppi tekniikan, joka yhdessä Repin-instituutin oppien kanssa luo vahvan pohjan realistiseen maalaustaiteeseen sekä valon ja muodon tulkitsemiseen kankaalla.