Rembrandt-kopiot

Akateemiseen perinteeseen opetusmenetelmänä on kuulunut kopiointi.

Monet taiteilijat ottavat mestareilta oppia kopioimalla heidän töitään. Valdemaria kiinnostaa erityisesti Rembrandtin töiden jäljentäminen. Kopioidessa voi oppia suoraan mestarilta miettiessään, mitä mestari on aikoinaan ajatellut työtä tehdessään: Miksi on esimerkiksi käytetty tiettyjä tummuusasteita, varioitu rajapintoja ja löydetty lämpötilakontrasteja? Miksi on sommiteltu tietyllä tavalla tai miten maali on konkreettisesti asetettu kankaalle?

Nykyään realistisen taiteen keräilijät ovat ymmärtäneet kopioiden arvon ja merkityksen. Monet keräilijät sijoittavat hyvään kopioon, koska heillä ei ole mahdollisuutta hankkia alkuperäistä työtä. Museot eivät yleensä myy arvokkaita töitään ja jos niin tekisivät, hinnat olisivat tähtitieteelliset! Kopioinnin avulla teosten tunnettavuus kasvaa, ja niistä voidaan nauttia laajemmin. Tärkeimpänä kopion hankinnan syynä on tietysti se, että näin keräilijä saa mielitöitään omaan kokoelmaansa.

Kopiot maalataan sight-size menetelmällä. Vasemmalla projektio-tuloste alkuperäisestä työstä. Oikealla keskeneräinen kopio.

Valdemarin Rembrandt-kopiot

 Ensimmäinen Rembrandt-kopio vuodelta 2013, jolloin Valdemar opiskeli ensimmäistä vuottaan Firenzessä. Alkuperäinen työ on Rembrandtin omakuva vuodelta 1659. Kopio on alkuperäistä teosta pienempi.

Kopiotyö tehty öljyvärein kankaalle, koko 45x60cm. 

Rembrandt-kopio Nicolaes Rutsin muotokuvasta vuodelta 1631.

Kopio on tehty 2014.

Kopiotyö tehty öljyvärein kankaalle, koko 85x115cm, lähes 1:1 alkuperäisen teoksen kanssa.

 

Ensimmäinen Loviisan studiossa tehty teos on tämä kopio Rembrandtin omakuvasta apostoli Paulina vuodelta 1661. 

Kopio on tehty 2016.

Kopiotyö tehty  öljyvärein kankaalle, koko 77x91cm, lähes 1:1 alkuperäisen teoksen kanssa.