Studion suunnittelu ja rakentaminen 2016

Studion suunnittelu taiteilijan työskentelyä varten alkoi kevättalvella 2015. Prosessissa haluttiin ottaa huomioon kaikki mahdolliset seikat, jotka vaikuttavat parhaan mahdollisen työympäristön luomiseen. Ensimmäisenä tärkeänä lähtökohtana oli mitoittaa työtila maalaustyöhön sopivaksi. Valdemar mietti, miten hän voisi tehdä useita töitä samanaikaisesti ja saada samalla myös riittävän katseluetäisyyden maalatessaan. 

Kattoikkunat suunnattiin pohjoiseen tasaisen luonnonvalon saamiseksi ja lasielementit valmistettiin maitolaseina. Ne tasaavat ja sirottavat sisääntulevaa valoa ja näin takaavat miellyttävän työskentelyvalon.

Sisältä kaikki pinnat sekä tarpeelliset sähkökalusteet, ilmastoinnit ja muut rakenteet maalattiin tai hankittiin tummina, jotta valkoiset pinnat eivät häiritse työskentelyä viemällä huomiota. Realistisessa maalauksessa visuaalisesti kaikkein voimakkain väri on valkoinen. Mikään ei ole kirkkaampaa kuin valkoiseen aiheeseen osuva valo. Siksi valkoiset pinnat studiotilassa häiritsevät työskentelyä hyppäämällä esiin ja viemällä näin huomiota muualle. Työskentelyn kannalta on edullista, jos vain työssä esiintyvä valo nousee esiin.

Studion rungon rakentamista kesällä 2015.

Kuvia studion rakennusvaiheista

1/2

©valdemarart